onsdag 21. oktober 2009

Sirkuset fortsetter


Vi har jo krysset fingrene våre for at BLNO skal gå igjennom denne sesongen uten en masse dårlige oppslag i media, men det er det stikk motsatte. Vi er inne i en kritisk tid hvor sporten trenger å vise seg fra sin beste side, slik at vi ikke framstår som et aspeløv i vinden.

Vi har i dag diverse fotballklubber i Norge som sliter økonomisk , og ser vi tilbake på de kontraktene som de "delte" ut for et år og to siden, ser vi at det ikke dreier seg om sunn økonomi. Det vi var og er vitne til er et økonomisk kosthold som får MacDonalds til å framstå som "Bjørn Dæhli-kost". Nettopp slike forhold gjør at fotballen som idrett, står sonn noelunde med en fot i salaten i dag. TV2 kjører på med fotball i tv og på tv2.no (hvor du til enhver tid vil finne mistenkelig mange fotballrelaterte "nyheter"), men den "proffe" Tippeligaen som de selger i sine kanaler, vakler seg gjennom finanskrisen med lite profisjonalitet.

Flytter vi fokuset over til basket, så har vi sett bekymringstegn på det som foregår i nord. Ryktene vil har det til at at Harstad ikke klarte å sende hjem en spiller som Coach Holm (se bildet, ja det er Robert Holm i kostymet) ønsket å sende hjem pga det var ikke tatt med noe prøvetid i kontrakten som ble signert. En blunder som bærer et solid amatørmissigt preg over seg. Kort tid etter ser vi at Robert Holm og klubben skilte lag etter "uenigheter". På toppen av det hele ser jeg nå at bl.a. Bjørn Rissal lanseres som en mulig kandidat. Jeg vet lite om hans ferdigheter som coach, men jeg våger å påstå at dette neppe blir en god løsning.

Det er mange grå skyer på himmelen for tiden og vi trenger å se solskinn mer enn noen gang. Lyspunktet i norsk basket er for min del, er Asker Aliens. De har jobbet jevnt og trutt på sin egen måte og det ser ut til å bære frukter. Big ups til Bård Stoller & Co.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/artikkel.php?artid=575577

Legg inn en kommentar

 

©2009 www.STAVANGERBASKET.com | authors:Gravy / Pistol Pete