8ass
5rbs
4stls

UPDATE

Etter en jevnere kamp enn planlagt mot Bønes sto vi opp etter en hyggelig kveld på byen dagen før klare til å møte et lag vi visste ville gi oss kamp om poengene. Noen var selvfølgelig mer klar enn andre da Arve først trengte å komme seg over sjokket av å våkne til overraskelsen over at hans "roomie", rookien Sondre, hadde invitert med seg en kvinnelig venn hjem til hotellrommet han delte med Arve. Men da han hadde fått summet seg litt, var vi alle på vei utover til Os for å møte et lag som et par helger før hadde holdt både Frøyas og Gimles BLNO lag i sjakk i godt og vel tre perioder.

I løpet av kampens første minutter virket ikke Os som et lag som ville yte mye motstand og vi opparbeidet oss en liten ledelse på 10 poeng. Vi hadde god flyt og var flinke til å utnytte oppsettene våre for å finne gode løsninger i angrep. Dette samtidig som at vi i forsvar hadde god kommunikasjon og fikk tak i de fleste løse ballene. Os sine styrker var at de var et virkelig "arbeidslag" som ikke ga opp og ikke lot seg påvirke av hva vi holdt på med. Etter første periode ledet vi 28-14. I andre periode fortsatte vi med godt spill og spesielt vår nye spiller Martin Austgulen var sterk denne perioden og løp inn en del poeng samtidig som han satte et par treere. Etter å ha fått begrensede minutter dagen før, hadde Sondre ikke forventet mye spilletid heller idag. Heldigvis for Sondre og for resten av oss hadde dommerne fått en annen ide. Og de valgte å blåse en del tvilsomme calls denne omgangen. noe som førte til at både Arnstein, Arve og Dan endte i feilproblemer. Dette førte til at Sondre fikk se mye av banen denne kampen, og det var bra for laget da han jobbet hardt i forsvar og i angrep og løp inn sine første poeng for Stavanger i denne perioden. Stillingen til pause var 43-24.

Det var i andre halvdel av kampen vi skulle oppleve hva flere av våre venner i bergen hadde fortalt oss om på forhånd. Os var et lag som kjørte sitt faste opplegg hele kampen gjennom, og de hadde et par tunge, høye sterke inside spillere som gjorde det utrolig vanskelig for noen som helst å være i nærheten av tresekunderen. Petter og Dan hadde hendene fulle hele kampen og gjorde en god jobb, men utover kampen viste det seg at også de måtte gi opp noen ganger, som resulterte i en del enkle poeng under kurven for Os sine big-men. I denne perioden satt Arnstein ute hele omgangen pga 4 feil, og Arve, Vytas og Dan spilte begrensede minutter pga feilproblemer de også. Os begynte å treffe litt mer utenfra, samtidig som de kom til enklere penetreringer og fikk hentet både straffepoeng og enkle layups på denne måten. Vi tapte omgangen med 10 poeng og halve forspranget vårt var hentet inn før fjerde periode. Vi slet og med å komme til gode avslutninger og endte med å score kun 15 poeng.

Fjerde periode ble også tung og Os fortsatte å kjøre ballen inside og fikk poeng på denne måten. Halvveis i omgangen var nesten hele forspranget hentet inn og vi ledet kun med 4 poeng. Vi begynte da å stresse noe og hadde en del feilkommunikasjoner i løpet av denne omgangen som førte til unødvendige turnovers. Da det var under et minutt igjen å spille, hadde de hentet inn hele ledelsen og stillingen var 66-66. Da det var omtrent 30 sek igjen satte vi en trepoenger tidlig i angrepet vårt da hele forsvaret hadde komprimert seg i tresekunderen og det var åpent for å skyte fra treeren. Dette resulterte i at Os satte opp et angrep for å få skutt for tre poeng og det fikk de. Det skuddet bommet de imidlertid på og ballen gikk ut. Os ball. De fikk et nytt forsøk og denne gangen endte de med å skyte et skudd, off balance godt over en meter utfor trepoengslinja som de traff på. Med kun noen sekunder igjen angrep vi så fort vi kunne og fant en åpen Martin på trepoengslinja, men ballen gikk uheldigvis ut og kampen gikk til ekstraomganger.

I ekstraomgangene sørget vi for å angripe gjennom Martin som hadde en heit hånd, dette fungerte så bra at Os raskt la om forsvarsstrategien sin til å overhjelpe på Martin, dette åpnet igjen for enkle layups for både Vytas og Arnstein før kampen var over og vi hadde vunnet med 6 poeng.