onsdag 7. oktober 2009

Bønes Vs Stavanger highlights+referat!

Sesongens første kamp var mot bønes. Noe som på mange måter var den perfekte motstander, da det var nettopp bønes som sendte oss avgårde til første divisjon for 3 sesonger siden. Da var bønes ett av "elitelagene" og selv om ryktene sa at det ikke var like mye "elite" igjen, så skulle det vise seg at de hadde akkurat nok til å gi oss en tøff velkomst tilbake til 2.div. Etter et par sesonger i 1.div hadde vi heldigvis lagt til oss den gode vanen av å møte tidlig til kamp, for det viste seg at de ekstra minuttene vi møtte tidlig va de minuttene vi trengte for ikke å tape kampen på W.O. Vi var alle enige om å møtes i Bøneshallen tidlig og varme opp slik at vi var klare da kampen startet. Da vi kom til Bøneshallen viste det seg imidlertid at der skulle det være håndball hele dagen. Vi skjønte ingenting, spiller ikke Bønes i Bøneshallen??? Etter litt frem og tilbake kom vi oss til den egentlige hallen,m som var på andre siden av byen, og nesten en halvtime i bil, med omtrent 7 minutter til å varme opp.
Kampen startet jevnt de første to minuttene før vi fant rytmen og rutinen vi hadda lagt på oss i 1.div over de siste sesongene. Resten av første periode var preget av enkle scoringer og effektivt angrepsspill fra vår side. Andre periode startet hvor 1. periode slapp, og selv om vi ble noe mer uforsiktige etter som kampen utviklet seg og slapp bønes til enklere scoringer enn vi burde, økte vi fortsatt avstanden til dem ved hjelp av sterkt spill av Petter og Arve. Arve scorte blant annet 4/5 trepoengere hvor tre kom på rad midt i andre periode. Arve sørget også for å gå til pause med double digits i både poeng og returer. Til pause ledet vi med 21 poeng.
I tredje periode ble det tydelig at vi ikke kunne leke oss til seier og de 21 poengene vi ledet med ble litt etter litt hentet inn, takket være dårlig og stillestående angrepsbasket fra oss. Det hjalp også bønes at de satte omtrent alle treerne de kastet mot kurven denne perioden. Bønes vant perioden 26-11 og hentet dermed inn omtrent hele ledelsen vi hadde bygget opp. Mye gikk galt i denne perioden, da vi også måtte se CH ta en pause på benken med noe som senere skulle vise seg å være et brudd i hånden.
Da fjerde periode startet var vi opp seks poeng, men hadde heldigvis fått såret stoltheten vår nok til at vi gikk tilbake til den effektive angrepsbasketen vi hadde vist de første periodene. Eneste forskjellen var at nå hang Bønes seg på og fulgte oss helt til slutten. Bønes hadde funnet ut at en sone hvor de ikke ble med på noe av det vi prøvde å få dem med på funket, og vi ble dermed nødt å justere gameplanen noe. Heldigvis fortsatte skytterne våre å treffe, samt at CH, Dan og Petter fortsatte å jobbe med å pirke løs returene. På slutten ble det mye straffeskyting da Bønes valgte å begynne å feile med en del tid igjen. Vi satte straffene og tvang Bønes inn i en situasjon hvor de ikke lenger hadde mye å stille opp med og dro seieren i land. Kampen endte 79 - 75 og var en god første kamp å ha tilbake i 2.div. Bønes var av noen spådd å være et av lagene i årets serie som var forventet å være midt på treet og vi forsto dermed tidlig at vi ikke må undervurdere motstanden. Selv om vi aldri burde latt dem komme så nært, så er en seier en seier og vi fikk akkurat det vi kom til hallen for, nemlig to poeng for denne på tabellen.

PTS: 22, Sivertsen
REB: 13, Gravdal
ASS: 8, Torsvoll
STL: 4, Talleraas