onsdag 17. februar 2010

Harstad BBK ute av sluttspillet

Det er nå blitt besluttet å utestenge Harstad BBK fra sluttspillet etter at de, etter gjentatte purringer, ikke har klart å betale seriekontigenten. NBBF viste velvilje når harstadværingene skulle starte opp ny klubben, de slapp å begynne i lavere divisjoner og fikk merkelig nok lov å starte klubbhistorien sin i landets øverste nivå, BLNO. Argumentet for dette var nok at det var en idrett som var viktig for samfunnet der oppe og at BLNO trenger å være en landsdekkende liga. Om både Harstad og Kristiansand var ute av ligaen ville det ikke tatt seg pent ut ovenfor sponsorer osv.

Grunnen til at de ikke har betalt kontigenten skal være at en sponsor ikke skulle utbetale midler før de hadde sikret seg en plass i sluttspillet. Avtalen er for så vidt grei nok, den gir insentiver for Harstad BBK til å komme seg til sluttspillet før penger blir overført, men man kan ikke ha dette som eneste økonomiske grunnlag. Nå har Harstad BBK kommet seg til sluttspillet og midlene kan derfor overføres, men NBBFs arbeidsutvalg har valgt å slå ned på dette og utestenger de fra sluttspillet. En avgjørelse som jeg synes er lite å si på, den er by the book og helt rettferdig.

De som har hatt ansvaret for dette sirkuset i nord har kun seg selv å takke. Man kan ikke drive på denne måten og håpe på at ting skal gå seg til. Som klubb må jo man først og fremst sikre seg at en klarer å dekke de mest elementære utgiftene, før en evt. begir seg ut på BLNO-deltagelse. Slik jeg ser det så har noen i dette tilfellet bevisst tatt en spansk en og satset på at det gikk i orden. Well.... the shit hit the fan, my friend.

Dette er til syvende og sist veldig trist for lokalsamfunnet i Harstad, men også for norsk baskeball. Vi får håpe at andre klubber ser og lærer av episodene vi har hatt denne sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

©2009 www.STAVANGERBASKET.com | authors:Gravy / Pistol Pete