fredag 18. september 2009

Varden og Frøya highlights!

Her er to nye highlights fra fjorårets sesong. Takk til Arnstein for referat!

Frøya:
Kampen mot Frøya var ikke en veldig mange så frem til, men vi stilte mannsterke for å vise at vi ikke hadde tenkt å la ungguttene springe fra oss uten kamp. Første periode ble dårligere enn vi hadde håpet, selv om vi hang med i svingene ble det et par raske turnovers som førte til poeng hos Frøya. De ledet dermed med 9 poeng etter en omgang spilt. Omgangen etter startet vi bra, og var opp 5-0 etter et par minutter. Vi gjorde et par bytter og slet litt med å finne rytmen i forsvar midt i omgangen. Dette førte til at Frøya fikk kjørt oppsettene sine gjennom og ga dem en del enkle scoringer inside. De to siste minuttene før pause fikk vi pyntet litt på resultatet blant annet ved hjelp av god skyting av Arve.
Tredje periode var ikke en god periode for oss, og vi hadde mange dårlige pasninger og unødvendige turnovers. Selv om de fleste pasningene var pasninger som kunne ført til scoring, var det hele tiden noe som gjorde at ballen endte enten ut over sidelinjen eller i hendene på en av de aggressive forsvarerne til frøya. Spesielt mange turnovers på fastbreak denne omgangen. Da fjerde periode startet var vi alle ganske frustrerte og skuffet over hva vi hadde fått til, i tillegg lå vi såpass langt bak at alt press var borte. Vi slapp oss løs denne omgangen og startet å plukke en større del av returene, og få tak i litt løse baller. Ivan hadde en periode hvor han scoret syv poeng på rad og Arve fortsatte den gode skytingen. Fjerde periode var helt klart den beste perioden, selv om vi til slutt endte med å tape ganske mye.

Arve 18 poeng
Christian 8 returer
Arnstein 9 ass og 7 TO (!)

VARDEN:
Varden kampen ble et godt eksempel på akkurat hvordan laget vårt har vært denne sesongen, etter å ha både ledet og vist at vi har små problemer med å vise at vi er blant de bedre lagene i 1.div, ender vi opp med å tape på at vi ikke er nok spillere. Frem til pause hadde vi oppskriftsmessig kjørt gjennom både oppsett og freelance spill akkurat slik vi er flinke til. Vi hadde fått utnyttet Rune i stor grad og han hadde svart med å putte 16 poeng til pause. Han hadde og små problemer med å dra ned returer blant vardens mindre rutinerte forwarder. Etter pause fikk vi fort et par spillere i feilproblemer og Rune måtte sitte en del an tredje periode. Arnstein fikk og sin fjerde feil i denne perioden. Varden satte opp tempoet og laget som hadde komt fra nord med ni spillere hadde mye å komme med av friske bein på benken. I denne perioden løp de oss i senk og endte med å ta igjen hele forspranget vi hadde opparbeidet oss. To minutter i fjerde periode fikk Arnstein sin femte feil på en tvilsom call av en dommer med særdeles dårlig synsvinkel og forståelse for situasjonen fra et basketmessig perspektiv. Men fasiten var altså at nå var vi fem spillere mot Vardens ni løpegutter. Hadde det ikke vært for at Arve mot slutten av perioden ikke bare tok ansvar og ledet angrepet, men og sørget for å starte krig mot varden sine skyttere og vinne den på egenhånd, så hadde kampen vært tapt til full tid. Arve satte 7 poeng på rad på omtrent 20 sekunder spilletid i angrep da han begynte å skyte fra distanse helt på tampen av fjerde. Hadde han hatt litt mindre sko hadde vi nok og vunnet kampen på dette da to av "treerne" hans hadde litt sko på linjen. Kampen endte 87-87 til fulltid og ekstraomganger var nødvendig. Arve fortsatte med god skyting, men i ekstraomgangen viste det seg at vi hadde trengt minst en inbytter til da vi etterhvert måtte gi tapt til kondisjonen og se Varden springe inn 6 poeng fler i løpet av de fem ekstraminuttene. En godt gjennomført kamp vi som møtte opp synes vi hadde fortjent å vinne, og sannsynligvis ville det endt slik og hadde vi bare hatt en til på benken.