tirsdag 1. desember 2009

Rasheed benyttet seg av ytringsfriheten

Boston Celtics Rasheed Wallace pådro seg en teknisk feil i kampen mot Toronto Raptors på fredag. Han uttalte seg til media etter kampen og kalte Hedo Turkoglu for en flopper. Sheed var frustrert over at dommerne blåste velvillig på den slags og dermed også belønnet det.

"They've got to know that he's a damn flopper. That's all Turkododo do. Flopping shouldn't get you nowhere. He acts like I shot him.

"That's not basketball, man. That's not defense. That's garbage, what it is. I'm glad I don't have too much of it left."

Wallace kommenterte også saken der Paul Pierce ble idømt en teknisk feil fordi han stirret på Chris Bosh etter å ha dunket på han.

"This game is watered down, watered down with all that flopping. They're setting rules on us to the point where you're taunting if you dunk on somebody. Paul dunked it and then he didn't say nothing, but it's a tech.

Let the Golden Child (LeBron James) do that. Or one of the NBA Without Border kids do that, it's all fine and dandy."

Jeg må jo si at Sheed er inne på noe her, NBA er et produkt som skal selges og det begynner å bære veldig preg av det etter hvert. Alt skal liksom bare være fryd og gammen, stjerner skal bli født/skapt og vinnere og tapere avgjøres på forhånd. Lagene spiller 82 kamper i en sesong minimum, og man kan tydelig merke at med så mange kamper så påvirker ikke et tap like mye som om man skulle hatt en sesong med 32 kamper. Dermed så blir deler av sesongen en slags transportetappe for lagene og resultatet deretter. En del av kampene jeg ser er direkte drit dårlig. Ingen følelser involvert, ingen spenning, ingen intensitet - rett og slett dårlig basket. For å komme med et eksempel på noe jeg ikke liker å se: før kampstart så er det alltid et par av spillerne på hvert av lagene som er så god kompis med noen på det andre laget at de skal stå å gi hverandre klemmer og high fives, smile og le. Jeg savner is i blikket og konsentrerte spillere som skal gå til krig mot hverandre. NBA prøver depserat å vekke til liv følelsen av rivaleriet mellom Lakers og Celtics, men det hele virker litt påtatt for meg.

Uansett, Rasheed Wallace fikk smekk på fingrene for sine uttalelser og han er ikke den eneste. I senere tid har Dwight Howard ($15,000) og Al harington ($25,000) også fått bot for å uttale seg negativt om dommerne. Den positive siden av denne saken er at Rasheed med denne tekniske feilen sikrer sin rekord enda bedre. Rekorden er selfølgelig for flest tekniske feil i en karrieren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

©2009 www.STAVANGERBASKET.com | authors:Gravy / Pistol Pete