tirsdag 1. desember 2009

"I've made some mistakes with some finances"

Tidligere NBA-spiller Antoine Walker ble i sommer tatt i Las Vegas tatt for å ha spilt på gjeld som han ikke klarte å betale. I retten kom partene fram til at Walker slipper felony conviction og kan dermed gå fri slik at han kan jobbe og gjøre opp gjelden sin.

Den tidligere NBA-champion'en skal nå altså prøve å få seg jobb sansynligvis som basketspiller og dermed begynne å betale ned på de $905.050,- han nå skylder. Walker har kommet med følgende uttalse til media per telefon: "I've made some mistakes with some finances", noe som må sies å være en grei underdrivelse. Måndedlige avdrag vil være på ca $13.000,- (ca 76 320,40 kr), så han bør bare komme seg i form relativt raskt. I følge avtalen så har han kun 5 år å betale tilbake pengene.

Ja det er litt trist når man leser slike saker, men faktum er at det er flere slike tilfeller enn det vi leser om i media. Dette er bare en historie i en lang rekke med lignende historier. Det anslåes at ca 60% av tidligere NBA-spillere er personlig konkurs etter bare 5 år. For oss dødelige så framstår dette som en umulighet å bli blakk når man har tjent så mye penger. Eksempelvis så har Antoine Walker tjent rundt 110.000.000,- i karrieren sin og nå er han altså blakk. Så hvordan skjer dette, jo de bruker penger i store kvanta -de kjøper flere hus, flere biler, kjøper hus og biler til famile osv. Poenget er at ingen av pengene de tjener genererer mer penger, så når lønningen slutter å komme, så tappes de veldig fort. For å ta et eksempel så bruker Shaq $156.000,- i måneden på å betale leie og nedbetaling på lån. Han bruker $1500 på diverse tv-abonoment i alle sine eiendommer. Tallene er enda verre for NFL-spillere, de er personlig konkurs eller under svært tøffe økonomiske forhold bare 3 år etter endt karriere.

Moralen er at man blir aldri for rik til å ikke spare. en spiseskje med tran og sunn fornuft hjelper deg også godt på vei her i livet.

UPDATE:
Jeg kom over dette og måtte dele det med dere for å underbygge artikkelen om at det står dårlig til med mange tidligere idrettutøvere. Her er altså et selskap som har spesialisert seg på å kjøpe og selge brukte championship-ringer. I linken så ser du at den ringen har tilhørt en spiller som var på rosteren til Detroit Pistons når de vant sluttspillet i 2004, hvem den tilhørte sies det ingenting om. Du kan jo selv se på rosteren de hadde i finalen og lure på hvem det var som pansatte ringen sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

©2009 www.STAVANGERBASKET.com | authors:Gravy / Pistol Pete